Congratulations! You have successfully installed your theme. However, it may look incomplete at this moment. Do NOT panic as you simply need to configure your Theme Options. Please go through the Theme Options completely and select an option for each setting. After that, you're site will be ready for the world!

 Victor Rama Vestergaard

Børn i krig

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Af Victor Rama Vestergaard

Alle har hørt om børnesoldater. De børn der udkæmper krige, som de ikke burde. Jeg har hørt mange frygtelige historier om børn i krig. F.eks. nede Iran og Irak blev der hevet en del skolebørn ud til krig. Man brugte nogle af dem til at rydde et minefelt. Så foran en hær, gik der nogle børnesoldater. De fik en nøgle med, som skulle minde dem om deres snarlige død.55268343-ea65-42ae-85b2-c2cc66781f5e_childsoldier

Hvorfor bliver børnene soldater? Er det frivilligt eller ikke? Det er jo svært. man siger at de fleste af dem bliver tvunget til at kæmpe. Men hvordan er de tvunget? Er de tvunget fordi at de mangler mad til familien, eller fordi at de gerne ville kunne forsvare sig? Det man læser om børnesoldater lyder jo meget skræmmende. De bliver tvunget til at voltage, torturere og gå på selvmordsmissioner for landets bedste. Jeg tror de lever under meget dårlige forhold. Men mange af dem, må alligevel mindst en lille grund. For jeg regner med at de kloge nok, til ikke at gøre det, hvis de vidste, at der ikke var nogen mening med det, hvis de ikke opnår noget med det.

Den næste tanke der falder mig ind, er hvor er de såkaldte børnesoldater? Fn har jo opnået deres mål med at der ikke er nogle børnesoldater i dag ret godt. De eneste børnesoldater jeg har hørt om i vesten, er nogle som Hitler uddannede under 2. verdenskrig. De fleste mennesker jeg kender, er enige om at hitler er sindssyg. Jeg hører heller ikke rigtigt mere om børnesoldater, i Afrika eller i østen. Jeg har ikke hørt et pip om børnesoldater i Syrien, det plejer ellers at oprørsgrupper, som har flest børnesoldater. Det kan godt være at det er fordi verden ikke vil høre om børnesoldater i Syrien, eller fordi at jeg ikke har lavet nok research, men jeg hører ikke så meget til børnesoldater i min hverdag. Men der var alligevel 300.000 børnesoldater i 2013.

Hvorfor bruger man overhovedet børnesoldater? De burde jo ikke være lige så gode som de voksne soldater, men det gør man simpelthen fordi de er nemmere at hjernevaske. Man kan hurtigt få dem til at tro på noget der ikke er sandt. De stiller heller ikke så mange krav som voksne soldater. Det gør også at deres løn ikke er så høj, så de er meget billige i drift. De spiser heller ikke så meget som voksne soldater.

 

Alt i alt er det jo for dårligt, at der er børn rundt omkring i verden, der bliver tvunget til at være soldat. De bliver tvunget til at tage ud til kampe, til at voldtage og torturere. Jeg tror på at problemet bliver mindre og mindre indtil at der starter en ny storkrig, så lad os håbe at det aldrig sker.

 

3 Responses to Børn i krig

 1. BØRGE 23. oktober 2018 at 10:48

  SUPER ARTIKEL

  Svar
  • JENS 23. oktober 2018 at 10:49

   JEG ER ENIG

   Svar
   • BO 23. oktober 2018 at 10:49

    OGSÅ MIG

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *