Congratulations! You have successfully installed your theme. However, it may look incomplete at this moment. Do NOT panic as you simply need to configure your Theme Options. Please go through the Theme Options completely and select an option for each setting. After that, you're site will be ready for the world!

 Victor Rama Vestergaard

Ghulam på 11 år blev giftet væk, da familien manglede penge!

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Af Sofus Weinholt

Ja 11-årige Ghulam er blevet gift væk. Manden hun er blevet gift, med hedder Muhammed og er 40 år.  

UNICEFMuhammedandbride

Foto fra Fra Unicefs website.

Man har spurgt, hendes familie hvorfor de giftede hende væk, og svaret var kort: Vi havde brug for penge. Så den 40-årige mand, har simpelthen givet penge for at kunne gifte sig med en 11-årig. Jeg synes, det er mega klamt og grimt. Og så synes jeg, det er vildt at man overhoved må. 11-årige Ghulam bliver solgt, som om hun var en anden prostitueret. For ham her den 40-årige har jo fuld magt, over hende. kort sagt så er det jo sindssygt.

Ghulams historie spredte sig meget på nettet Pga. et billede, som blev delt rigtig mange gange. Unicef tog også billedet og kårede til et af årets billeder, i håb om at folk vil se det og støtte dem, så de kan hjælpe børn som Ghulam med ikke at blive giftet/solgt væk.

Det er svært, at finde en løsning for det ligger i deres kultur at man bare gifter sine børn væk. Men skulle man gøre noget, skulle det være over en længere periode hvor man byggede samfundet op til det er forkert. Der skulle også noget lovgivning ind over, og så skulle folk dernede også få at vide at det er forkert.

Men det kommer nok ikke til at ske foreløbig, at børn bliver giftet væk. Fx. her i Danmark er det jo heller ikke lang tid siden, at man godt måtte være sammen med dyr. Og det er også stadig en hel masse børnemisbrug her i Danmark.

Det er for sent at gøre noget for Ghulam nu, for hun er ligesom blevet giftet væk / Solgt.

Men tror på, at i fremtiden vil der være bedre forhold i lande og kulture som Ghulams.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *